Čištění a desinfekce krmných zařízení
Čištění a desinfekce krmných zařízení.
Jednou ze základních podmínek pro úspěšný chov kvalitní a hlavně zdravé zvěře je po skončení zimního přikrmování všechna krmná zařízení vyčistit a řádně vydesinfikovat.
Vzhledem k tomu, že se zde na poměrně malém prostoru po relativně dlouhé časové období zvěř soustřeďuje, je opominutí tohoto opatření jednou z nejčastějších příčin vzniku ohnisek různých onemocnění volně žijící zvěře. Všechny zbytky krmení je nutno zlikvidovat a krmelec či zásyp řádně vydesinfikovat (vápnem, chlorovým vápnem – chloraminem, s úspěchem lze použít i Savo). Řádně vyčištěná a vydesinfikovaná krmná zařízení jsou i v neposlední řadě vizitkou samotných myslivců a honitby jako takové.
Kontrola veškerých krmných zařízení proběhne v honitbě Svrkyně 3.5.2015
hospodář